Projects
Slide 1

Quality, affordable professional services.

Here you'll find just a few example projects highlighting some of our outstanding domestic and commercial work.

We are proud to work with some incredible clients of all sizes.

No job is too big or too small so get in touch today and kick off your own project with MTEC!

Factory Extension Enabling Works

  • 20190813 112714
  • 20190813 112717
  • 20190813 112720
  • 20190813 113022
  • 20190813 113024
  • 20190827 093208
  • 20190827 093219
  • 20190827 093510
  • 20190827 093623
  • 20190827 093629

Brownings of Kilmarnock were extending their factory operations in Kilmarnock and we were appointed to complete enabling works by Linea Construction to install a retaining wall to an existing verge to facilitate the installation of the extension.

The enabling required the removal of approximately 500m3 of soil and the installation of 4m high pre-cast retaining sections.  The area to the rear was then backfilled with gravel and graded to local levels.

Once the enabling works were completed we then installed the foundations and new drainage for the building.

www.lineaconstruction.co.uk

www.browningsbakers.com

Fire Station Drainage Connection

  • 20191211 104415
  • 20191211 104423
  • 20191211 104430
  • 20191211 110655
  • 20191211 110703
  • 20191212 105001
  • 20191212 105006
  • 20191212 105010
  • 20191212 105020
  • 20191212 105030
  • 20191212 132151
  • 20191212 132158
  • 20191212 132730
  • 20191212 132734
  • 20191212 132810
  • 20191212 132817
  • 20191212 132829
  • 20191212 132847
  • 20191212 132851
  • 20191212 132904

As part of an internal refurbishment and fit out for Scottish Fire & Rescue we were contacted by AGM Interiors to liaise with Scottish Water to facilitate the installation of a new drainage connection.

The works involved the installation of a new manhole on an existing live 300mm sewer within a main carriageway in Greenock.  We contacted the local authority to arrange for the appropriate road closure and set up the required diversion route pre-commencement.

During the installation we had to redesign the proposed drainage route due to the presence of existing utilities in the footway and carriageway then provide the infromation to the client as part of the O&M file.

www.agminteriors.co.uk

Gym Construction

  • 20191026 105431
  • 20191102 130534
  • 20191102 130536
  • 20191102 130547
  • 20191102 130551
  • 20191103 125259
  • 20191103 145708
  • 20191103 145721
  • 20191103 164511
  • 20191103 170920
  • 20191103 170946
  • 20191103 170952
  • 20191103 170956
  • 20191105 215212
  • 20191105 215223
  • 20191105 215229
  • 20191105 215235
  • 20191106 191136
  • 20191106 191755
  • 20191106 191821
  • 20191108 193556
  • 20191108 193647
  • 20191108 193820
  • 20191108 193830
  • 20191108 193835
  • 20191109 143503
  • 20191109 143514
  • 20191109 143520
  • 20191109 143542
  • 20191109 143549
  • 20191109 143559
  • 20191109 143607
  • 20191109 143619
  • 20191109 143759
  • 20200331 165114

We were asked by our PT if we knew of anywhere they could relocate to as their current arrangement sharing equipment and premises wasn’t giving their clients the best experience.

Having found suitable premises we then developed the area in line with the requirements of the gym.  We installed new partition walls and a suspended ceiling with PIR activated LED lighting.  We upgraded and reinforced the floor to deal with the weights and equipment before installing the new client supplied rubber matting.  We strengthened the walls to accommodate the new pull up bars and a section of modified box beam was installed to the ceiling joists to provide a rigid fixing point for the new punchbag.

Our client chose the colour scheme and was consulted throughout to ensure the new fit-out was tailored to the new equipment being installed.

Headwall Repairs

  • 20200407 092417
  • 20200407 092420
  • 20200804 074814
  • 20200804 074820
  • 20200804 074830

During high tide and a storm several moored boats collided with the existing concrete headwall at a slipway in Gourock just next to Battery Park.  We were asked by Inverclyde Council to tender for the repair which we were successful in winning.

The works involved breaking out the remaining defective concrete, installing new steel reinforcement, formwork then casting new C40 concrete to match the existing profile.

The works involved several complicating factors including working in a live tidal environment, working adjacent to water with concrete

www.inverclyde.gov.uk

Inverclyde Council

  • 20190521 142709
  • 20190521 142710
  • 20190521 142934
  • 20190521 142938

As part of Inverclyde Council maintenance they are required to upkeep the areas around several reservoirs in and around Greenock.

We were successful in winning a tender to provide grass cutting and cleaning services to the Town, Cowdenknowes and Coves Upper & Lower reservoirs.  The works comprised 3 cuts during the growing season using a combination of walk behind mowers, strimmers and chainsaws to manage the surrounding overgrowth.

www.inverclyde.gov.uk

Mackie Pharmacy

  • 20190326 142431
  • 20190412 071834
  • 20190412 071852
  • 20190412 071855
  • 20190412 071857
  • 20190412 094147
  • 20190412 094203
  • 20190412 094204
  • 20190417 123245
  • 20190417 123246
  • 20190417 123251
  • 20190422 101848
  • 20190423 070712
  • 20190423 070716
  • 20190423 102513
  • 20190425 103447
  • 20190425 103448
  • 20190425 103451

We were contacted by the team at JP Mackie & Co. to assist with their ongoing expansion to several pharmacies in and around the greater Glasgow area.  This involved the procurement of existing vacant retail units and converting them to bespoke modern pharmacies with state-of-the-art technology, robotic dispensers and 24/7 prescription collection for customers. 

The project works here were completed on their unit in Cardonald which is now used as their base for operations.  M&Co. purchased 2 adjoining spaces and we were asked to strip both back to their shells, install new structural concrete floors to facilitate the installation of the heavy robotic equipment and create new structural openings to suit the new pharmacy layout.

The existing concrete floors were too high and not structurally capable of taking the new loading so they had to be broken out using a combination of a pecker mounted to a mini excavator and hand breakers.

Due to the volume of material being excavated we employed the use of conveyor belts to remove the material to the rear car park for disposal.  We then reversed the operation to import type 1 sub-base for the new concrete floors from the car park area.  The new floors were installed using a concrete pump in one visit.

We also discovered a significant basement void to the rear of the property which required some underpinning and a mass concrete infill to stabilise and allow future development of the first floor area into office space.

No9 Surgery

  • 20191029 125236
  • 20191029 125336
  • 20191029 125342
  • 20191029 125425
  • 20191029 125435
  • 20191029 125649
  • 20191029 134311
  • 20191029 134313
  • 20191029 134319
  • 20191029 134326
  • 20191029 134330
  • 20191029 134356
  • 20191029 134358
  • 20191029 134400
  • 20191029 134404
  • 20191029 135101

We were appointed by the owners to complete the works which had been halted due to their previous contractor not being able to fulfil their contract.  We were given the construction infromation and working with the client chose the appropriate materials and specification to provide the external finish they required.  We also provided design input regarding DDA requirements to ensure compliance. 

The initial contract was for the works to upgrade the parking area to the rear and side of the property and completion of some external flashings and screening to the gable elevation.  During completion of the building works it was noted that the installation of the single ply membrane to the extension appeared defective and we were subsequently tasked with providing the design and supply installation of a new compliant system.  We discussed the options available with the client and concluded that to remove and replace the existing roof was not viable due to the disruption to the newly refurbished extension and having to close the practice for several weeks.

Following consultation with specialist suppliers and sub-contractors we provided a design for the supply & installation of a new overlay roof which was accepted by the client architect and local authority Building Control.  The remedial works were then tailored into the construction programme and completed in line with the main contract.

www.broxburndentist.com

Patio Upgrade

  • 20200910 140013
  • 20200910 140029
  • 20200910 140041
  • 20201113 153300
  • 20201113 153312
  • 20201113 153328
  • 20201113 153330
  • 20201113 153338
  • 20201113 153512

We were contacted by a private client and asked to provide a specification to replace their existing paving.  We suggested a light / dark grey combination of colours to compliment their building and they chose the slabs and edging.

We then installed the new materials to the raised patio area and our client was so delighted with the work that they instructed the rear patio to be completed to match.